Citeva lucruri esentiale

Scriu cu î din i si nu cu â din a. Motivele sint absolut personale, cele pro si contra se gasesc din plin pe net. Ramin consecventa si la capitolul “sint” in loc de “sunt”. Cu toate astea, iubesc gramatica limbii române 🙂
Nu folosesc diacriticele, gindindu-ma la tipurile de browsere utilizate, care le pot deforma sau chiar le pot inlocui in mod inestetic.

Un fel de “later edit”:

E posibil să-mi reconsider poziţia faţă de scrierea cu diacritice. 🙂 Răzgîndirea a aparut în urma punerii în balanţă a eventualelor modificări în estetica paginii, motivate mai sus și a posibilelor greșeli de înţelegere a textelor.
Pentru că am pomenit de iubirea pentru o scriere corectă, recomand cu toată caldura cel mai simpatic compendiu de “SCRIERE ŞI CETIRE” pe care l-am întîlnit și la care eu voi face apel de atîtea ori de cîte ori voi avea dubii. Aaaa…apropo… pentru cei interesaţi… există și categoria “ Să înjurăm corect!” 😆

6 comments on “Citeva lucruri esentiale

  1. Mi-s dragi cei ce scriu cu i din i! nu ma simt nici de ginta latina nici francofona.doar pe net scriu cu i din a, la scrisul de mana niciodata. si categoric sant, nu sunt!Cat despre diacritice…e prea greu pentru degetelul meu.:))

  2. Daca sunt si eu Rac de zodie,dar am probleme cu “datul inapoi”,e ok,nu?Adica nu tot ceea ce se spune trebuie sa devina stanca in firea omului!!!.
    Apropo de stanci,cred ca o sa devin si eu ceva de genul prin citirea celor “aicea scrise”…..permanent !

    • Ştii şi tu că Racii fac cîţiva paşi înapoi pentru a avea o mai bună perspectivă asupra lucrurilor iar mai apoi, dacă situaţia în sine o impune, să-si ia avînt aşa cum trebuie.
      Fii binevenit şi-ţi mulţumesc pentru vizită! 🙂

Leave a comment