3 comments on “Gestul aproape pierdut

 1. Sarutatul mainii unei femei? Este gestul de suprema politete, apanaj doar al barbatilor bine crescuti, un gest plin de curtoazie, respect, admiratie sau chiar devotament. Trebuie stiut ca nu se saruta mana, in aer liber sau pe strada, ci numai in casa. Este gresit de asemenea sarutatul mainii peste o manusa, sau peste masa.

  Doar atunci cand doamna intinde mana spre domnul care o saluta, acesta se apleaca usor pentru doar a o atinge cu buzele sau simuleaza gestul, care trebuie sa fie scurt si sa dureze mai putin de o secunda.

  Acest gest isi are originile in Europa de Rasarit: Polonia, Austria, Ungaria Romania, Lituania, Rusia si dar si la curtea Spaniei a secolului 17.
  Astazi gestul de sarut al mainii este mai degraba socotit a fi unul romantic decat unul de politete, locul lui fiind inlocuit de strangerea si scuturarea barbateasca a manilor, pana la ruperea lor din umar. 😛

  • Trebuie să te contrazic…şi dacă greşesc, te rog să mă corectezi. Regula spune că femeia nu e obligată să scoată mănuşa. Eventual, doar s-o arunce 🙂

   • Eu stiu ca pentru cazul in care poarta manusi, atat barbatii cat si femeile, ar fi politicos sa o scoata pe cea de pe mana dreapta. Exista o exceptie; atunci cand doamnele poarta manusi lungi asortate la rochia de seara, fara bretele sau fara maneci:
    Intrucat sunt foarte greu de scos, acestea se pot pastra toata seara si nu se vor scoate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s