7 comments on “Retele de socializare – Pro si contra

  1. In ultimele doua ore, cred ca am citit de cinci ori acest articol. Pe marginea acestei teme am cazut de multe ori pe ganduri, dar niciodata nu pot sa ajung la societatea ideala, ci la doua variante complet opuse: anarhie si jale, ca prima varianta, si controlul mintii, ca varianta secundara. Nu reusesc sa ajung la o societate “de vis”, oricat si oricum am evolua ca specie si societate. Poate de asta exista raiul? Pentru ca o lume perfecta nu poate fi plauzibila in timpul vietii?
    Revenind in zilele noastre, cu voie buna si optimism 🙂 (ca mai sunt multe generatii pana sa ajunge in vreun scenariu sumbru), exista ceva ce nu-mi place la retelele de socializare: riscul de intruziune in viata cuiva, de furt (chiar si temporar) de identitate.

    • Din păcate, în viaţa reală, pînă acum au fost testate cele două forme care s-au dovedit a fi neconforme idealurilor umanităţii.Nu stiu dacă nu cumva şi datorită dezamagirii pe care cred că marea majoritate o simte, încercam să transformam spaţiul virtual în ceva ce ne lipseşte inafara lui, ca societate.Că ne pasc pericole şi aici, cu totul de acord! De asta aminteam că e bine de gîndit înainte de a începe sa scriem orice pe blog, cît din eul nostru poate fi dezvăluit şi dacă da, atunci cum şi mai ales cui…Ne asumăm nişte riscuri, e-adevărat, insă nimic nu e mai placut să descoperi în jungla asta, printre fiare şi păsări măiestre… 🙂

  2. Cum l-am putut rata pe Ray Bradbury? Multumesc pentru idee 🙂 o sa caut carti de-ale lui. Cautandu-l pe imdb, am aflat ca el e autorul lui Fahrenheit 451!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s